Маестро Людмил Ангелов представя двама млади музиканти на 6 март в „Сити Марк арт център“. Общото между тях е възрастта им – 22 години, и родният им град – Пловдив. Мария-Десислава Стойчева е носител на наградата на БНР „Млад музикант за 2015 г.", а виолончелистът Йордан Вичев е работил с редица именити музиканти, сред които Давид Герингас, Питър Шомодари и Анатоли Кръстев.

В програмата „Маестро Людмил Ангелов представя“ ще звучат произведения от Моцарт, Бетовен, Шуман и Брамс. На концерта проф. Ангелов ще свири безвъзмездно, в подкрепа на по-младите си колеги.

Йордан Вичев

Йордан Вичев започва да свири на виолончело от 5-годишна възраст, а на 6 е приет в Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков" в класа на Юлия Марковска. През годините участва в множество концерти като солист, водач-оркестрант и част от камерни състави в България и чужбина. Носител е на награди от национални и международни конкурси за солово изпълнение и камерна музика. В момента е ученик на проф. Магдалена Чикчева в АМТИИ, Пловдив.

Мария-Десислава Стойчева

Мария-Десислава Стойчева се дипломира с отличие от НУМТИ  „Добрин Петков“ в класа по пиано на Елена Велчева. От 2013 г. е студент на проф. Ангелов, при когото продължава обучението си в НБУ. Двукратно е избирана за участник и стипендиант в курса по камерна музика Musica Mundi в Белгия. Тя е първият български участник и лауреат на конкурса за млади пианисти „Владимир Хоровиц“ в Киев, Украйна. 

Маестро Людмил Ангелов

Людмил Ангелов е роден във Варна, в семейството на прочутия  диригент Михаил Ангелов и оперната певица Мария Димитрова. Започва да свири на пиано на шестгодишна възраст. Носител e на множество престижни отличия, сред които е и Голямата награда в най-значимия клавирен конкурс в света „Пиано мастърс“, в Монте Карло. Повече от 20 години живее и работи в Испания. Основател и артистичен директор e на Международния музикален фестивал в Толедо и член-кореспондент на Кралската академия на изкуствата. Основател е и на фондация „Пиано Екстраваганца“, която става организатор на едноименния международен музикален фестивал в София. Ангелов е популярен в цяла Европа, САЩ, Южна Америкаи и Азия.