Някои хора предпочитат да не знаят нищо за създаването на филма, за да могат да се потопят в магията на киното на 100%, други обаче се вълнуват страшно много от начина, по който са направени ефектите и са изградени декорите. А в случая на „Круиз в джунглата“, създаването на филма е почти толкова интересно и любопитно, колкото и кинопреживяването, което той предлага. Ето някои от най-любопитните факта за заснемането на филма.

Корабчето на Франк е истинско и си има дубльор

Значителна част от действието във филма се развива на борда на корабче. Неговият капитан е Франк (Дуейн Джонсън), който трябва да помогне на изследователката Лили (Емили Блънт) да достигне целта си.

Всъщност корабчето, което виждаме във филма, е реален плавателен съд, който е пригоден за „ролята си“. Машината е плувала в естествено езеро на хавайски остров, на който са изградени декорите за филма.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Корабчето е истинската звезда в „Криуз в джунглата“ и дори си има дубльор – 13-тонна реплика, закачена за платформа в изкуствен басейн с обем от близо 2 млн. литра. Тя се е използвала за някои от изпълнените с екшън сцени, в които корабчето се върти, накланя се и пропада.

Грим, грим, грим и костюми – толкова много, че ще ви се завие свят

Може би една от най-трудните задачи във филм като този е да се направи гримът и да се създадат автентичните костюми.

Освен главните герои, във филма има още над 400 по-незначителни персонажа, като за всеки от тях е трябвало да се прави различен грим – от слънчеви изгаряния до ухапвания от насекоми. Отделно от това зрителите ще видят 65 души от местното население - всеки с различен пиърсинг, за да изглеждат по-автентични.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Работата по костюмите също не е била лека, защото действието във филма се развива в началото на миналия век, но историята обхваща период от близо 450 години, така че е трябвало да се пресъздадат различни периоди и култури.

Не е задължително да се радвате на приключението от "Круиз в джунглата" само на екрана. На сайта LadyZone.bg може да намерите още любопитни факти за продукцията и да участвате в играта за оригинални награди от филма: