Лили Уашовски, една от създателките на трилогията "Матрицата", отговори подобаващо на Илън Мъск и Иванка Тръмп за това, че споменават термина "червено хапче", който тя измисли със сестра си Лана (тогава братя Уашовски).

"Вземете червеното хапче", написа Илън Мъск вчера в Туитър, като посланието беше придружено с емотикона на червена роза.

Иванка Тръмп, дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп, добави коментар към туит Мъск с думите: "Взето!"

В "Матрицата" Нео взема "червеното хапче", което му отваря очите за истината за света, в който живее. "Синьото хапче" би го оставило да продължава да живее в състояние на невежество. Оттогава терминът "червено хапче" е присвоен по-специално от активисти за човешки права и хора с крайно десни виждания.

Туитовете в социалната мрежа на Мъск и Тръмп подтикнаха Лили Уашовски да отговори с: "Майната ви и на двама".

По-късно Уашовски сподели линк към Brave Space Alliance - базиран в Чикаго LGBTQ център, ръководен от чернокожи и транссексуални хора.

Но какво предизвика коментара на Илън Мъск в Туитър? Не е напълно ясно, но напоследък милиардерът и съпруг на алтернативната певица Граймс заплашва да отвори отново заводите на автомобилната си компания Тесла в Калифорния, въпреки щатската забрана, която определя като "фашистко" решение.

В момента заради COVID-19 пандемията са спрени снимките на четвъртия филм от сагата за "Матрицата", режисиран от Лана Уашовски - сестрата на Лили. Холивудските звезди Киану Рийвс и Кари-Ан Мос ще влязат в трето продължение на култовия научно-фантастичен филм от 1999 г.

Вижте повече за Туитър сагата на Лили Уашовски, Илън Мъск и Иванка Тръмп в Ladyzone.bg