Лили Иванова разпродаде половината концерти от националното си турне. То ще започне на 29 март пред 2500 почитатели, които за по-малко от месец изкупиха всички места в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. В старопрестолния град е изчерпана и голяма част от допълнително пуснатите няколкостотин билета с ограничена видимост.

От екипа на Лили издават, че свободни места няма да има и в Габрово на 30 март, в спортната зала „Орловец” с 1800 места, както и в Гоце Делчев на 8 април (спортен комплекс „Неврокоп”, 1500 места) и Бургас – 16 април (спортна зала „Младост”, 1800 места). Почти разпродадени са и следващите спирки от турнето – Ямбол (17 април), Шумен (8 май), Хасково (1 юни), Панчарево (21 юни), Варна (30 юни) и Пловдив (17 септември). Финалните концерти са в София на 8 и 9 декември.

В Международния ден на театъра – 27 март, Лили Иванова ще бъде специален гост на наградите „Икар“ в Народния театър „Иван Вазов“. На церемонията тя няма да изпълни един от хитовете си „Икар“, а нещо съвсем ново – „Главна роля“ (музика – Артур Надосян, текст – Иван Тенев, аранжимент – Ангел Дюлгеров). Песента е част от най-прясното в репертоара на най-голямата ни поп певица, което тя представи в аванс на трите си концерта в зала 1 на НДК през октомври 2018 г.

Идеята и поканата за 27 март е на Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България (САБ), чийто дългогодишен член е Лили Иванова. Събитието се реализира с подкрепата на Столичната община, a всички приходи от билети ще постъпят в Здравния фонд на Съза на артистите, в помощ на нуждаещите си артисти и хора на изкуството.

„Това е огромен и несравним жест, който звезда от такъв мащаб прави за нас. Лили се отказа от хонорара си, заставайки зад нашата кауза в подкрепа на Здравния фонд на САБ. Каквото и да кажа за нея, ще бъде малко. Единственото, което мога да споделя е, че съм щастлив, че мога да я нарека приятел. Тя е дългогодишен член на САБ и много обича театъра. Ние също я обичаме“, сподели Христо Мутафчиев.

Екипът на Сюза на артистите учреди и специално за Лили Иванова извънредна награда „Икар“ – за принос към музиката и културата, която тя ще получи на спектакъла в Народния театър.

„За мен е чест и голяма отговорност да приема поканата за участие в церемонията „Икар“ и с това да подкрепя инициативата за набиране на средства за подпомагане на нуждаещите се хора на изкуството. Благодаря на г-жа Фандъкова и екипа й от дирекция „Култура” към Столична община за отношението, както към това събитие, така и към мен лично като артист, за сериозната подкрепа във връзка с двата поредни концерта, които предстоят на 8 и 9 декември“, сподели Лили Иванова.

Самата Лили Иванова обяви, че новините около нея тепърва предстоят. И това става само броени дни, след като тя поднесе поредната изненада, ставайки лице на нова марка спортни облекла.