Последните дни бяха изключително благодатни за любителите на хумористични колажи на политическа тематика в България. Те тъкмо се бяха отърсили от образите на Васил Божков като Али Баба с пура и тениска с череп и на Красимир Каракачанов, яхнал зенитно оръдие и тогава в съзнанието им се настани подпорната стена на Алепу, която само прилича на хотел. Ситуацията на карикатурния онлайн фронт не просто не се успокоява, тя ескалира!

Към момента подигравката е застигнала двамата най-овластени мъже в държавата – премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев.

За добро или за лошо, в рамките на един ден на креативните потребители им беше дадена възможността да се подиграят с два сюжета. Първи дойдоха изтеклите вчера снимки, на които се твърди, че премиерът Бойко Борисов спи в компанията на пачки, пистолет и друг подобен инвентар. 

Дали нарочно, или не, но по време на извънредния си брифинг Борисов успя да вдъхнови онлайн зевзеците и в съвсем друга посока - сподели за симпатичната иначе междусъседска ситуация, в която президентът Румен Радев вдигал дрон над резиденцията му и се налагало екипите на НСО да се превръщат в звено за свръзка, което да измолва държавния глава да си прибере безпилотника.

Дали снимките са монтаж, или не са, дали в дневния ред на Радев е заложено да следи премиера – няма никакво значение. Поне не и за социалните мрежи.

Сънчо, Митьо Пищова и "оная торбичка"

Ето и някои от най-сполучливите закачки, които бяха пуснати във „Фейсбук“:

„Сподели тази спалня, ако искаш нощното ти шкафче да се напълни с пачки“, призовава един от миймовете.

Снимка: Facebook

„Когато стане 20:00 ч. и си гледал „Сънчо“ – казва пък друг потребител за „сладкия сън“ на човека на снимката

Снимка: Facebook

„Да, спя с Пищова“ – гласи друг, като на снимката е изобразен известният търновски политик, общественик, бизнесмен, бохем, любител на красивите жени (и още няколко титли) Димитър Маринов, по-познат като Митьо Пищова.

Снимка: Facebook

Не може и без прословутата торбичка, заради колажите с която някои се шегуват, че Красимир Каракачанов ще върне задължителната казарма за всички с доказано владеене на "Фотошоп" – все някъде трябва да се сложат „пачките“.

 

Впрочем, ето го и самият вицепремиер.

 

Снимка: Facebook

Гласът на Деси Добрева вероятно действа и така на някои хора. Ние не сме от тях, например.

Какво ли ще последва тук...

Империята отвръща на удара

След въпросните снимки, премиерът даде обширна пресконференция, на която пък каза, че държавният глава го следи с дрон.

И реакциите не закъсняха:

Снимка: Facebook

Военната закалка си е военна закалка.

Снимка: Facebook

Зимата може и да си отиде, но Игра на дронове продължава...

Снимка: Facebook

„Здравей, Борисов. Как си? – Радев“

От думите на премиера вчера, вероятно всички са си представили Румен Радев в този вид.

Снимка: Facebook

Коментара за тази публикация оставяме на вас...