Задават се нови епизоди на сериала, който зададе нова посока на телевизия HBO и промени отношението на жените към секса и към връзките завинаги. Култовият „Сексът и градът“ ще получи 10 нови епизода в стрийминг платформата HBO max, но радостта на феновете е помрачена, защото вече официално знаем, че никога отново няма да видим четирите приятелки заедно на екрана.

Снимка: Getty Images

Актрисата Ким Катрал изпълни ролята на бизнесдамата Саманта Джоунс в оригиналните епизоди на сериала и в двата филма, които се появиха след финала му. Тя обаче няма да се завърне за новите епизоди, което поставя сериозен проблем пред създателите му – какво да правят със Саманта.

След края на шестия сезон на “Сексът и градът” научихме, че именно Катрал е основната причина изключително успешният сериал да не бъде продължен. Оказва се, че актрисата се е почувствала ощетена заради това, че Сара Джесика Паркър, в ролята си на продуцент, взема много по-голям хонорар от останалите три актриси. Катрал опитала да убеди двете си колежки Дейвис и Никсън да поискат повече пари заедно с нея, но не получила подкрепата им и затова напуснала сериала.

Снимка: Getty Images

През 2008 г. четирите жени се събраха отново за първия филм, продължение на сериала, а през 2010 г. се появи и вторият. Но враждата между Катрал и трите други звезди, най-вече Сара Джесика Паркър, не беше истински потушена и не остана незабелязана. През 2009 г. вестник New York Post публикува статия, в която съобщаваше, че Катрал и другите актриси не си говорели, което правело снимките на втория филм много некомфортни.

От тогава актрисата многократно е заявявала, че няма намерение да се върне към "Сексът и градът" нито за нови епизоди на сериала, нито за трети филм.

Снимка: Getty Images

През септември миналата година Сара Джесика Паркър намекна, че по всяка вероятност в новите епизоди ще бъде избрана нова актриса. HBO ще използват липсата на една от четирите главни героини, за да поправят едно от нещата, които са най-критикувани в сериала – липсата на расово разнообразие:

Чувала съм много хора да казват, включително Ким Катрал, че ако ще има различна четвърта жена, може би този път трябва да е цветнокожа" сподели Сара Джесика Паркър в предаването „Гледай какво се случва“. "Аз мисля, че това ще е страхотно."

Още за драматичния живот на Ким Катрал и за причините, които доведоха до отказа ѝ да участва в новите епизоди на сериала, може да прочетете на сайта LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!