Някои от имената на звездите официално са сменени и фигурират в документите им за самоличност, а други са артистичните псевдоними, с които те са най-разпознаваеми. Кои са те и какви са истинските им имена – вижте:

Снимка: Getty Images

Истинското име на Рийз Уидърспуун е Лора Джийн Уидърспуун, която взема моминското име на майка си Рийз, за да бъде то разпознаваемо и за да се разграничава сред изгряващите млади актриси в Холивуд.

Снимка: Getty Images

Подбудите за смяна на фамилията на Никълъс Кейдж, който е с рождено име Никълъс Ким Копола, са малко по-различни - за да изгради своя собствена кариера, която няма да бъде повлияна от влиятелното име в киното на чичо си Франсис Форд Копола.

Снимка: Getty Images

Хелън Мирън всъщност се казва Хелън Лидия Мироноф. Баща й сметнал, че животът й ще бъде по-лесен, ако премахне следата в него, напомняща за руските й корени.

Снимка: Getty Images

Николина Константинова Добрева са трите имена на американската актриса с български корени Нина Добрев, която прибягва до смяната, защото искала да бъде по-лесно за изговаряне в Америка, където живее от 2-годишна.

Снимка: Getty Images

Истинското име на актьора Чарли Шийн е прекалено нетрадиционно за Холивуд – Карлос Ървин Естевес. Започва да използва сценичното си име, когато е едва 10-годишен, за да не го бъркат с чичо му Карлос.

Кои са останалите 15 известни личности, които си смениха имената заради славата - четете на Ladyzone.bg: