В Банкок ресторанти привличат клиенти с летящи пилета, изхвърляни от катапулт, роботи сервитьори и декорации с презервативи.
Ресторантът "Ка Трон" в предградията на тайландската столица е известен със своите пържени пилета. Те се отличават не толкова с вкуса си, колкото с начина на сервирането им. След като са поставени върху катапулт, пилетата политат в салона на заведението и са улавяни от сервитьор, яхнал моноцикъл.
Сервитьорът носи каска на главата си и държи по един шиш в двете си ръце и между зъбите си. В "най-добрите" си вечери той успява да улови всички полетели към него пилета. Различно е в сравнение с обичайното поднасяне на ястие, но начинът ни на сервиране на пилета е най-добрият, увери Скрасак Помкалонг.
Пропуските при улавянето на летящите пилета са неизбежни. Правим това от 26 години и сме изстреляли с катапулт стотици хиляди пилета, а на земята са паднали едва неколкостотин, поясни собственикът на заведението Натасет Ратанапипоб.
В японски ресторант два големи робота се движат напред-назад зад витрина, която ги отделя от клиентите. Роботите носят в металните си ръце табли с поръчаните ястия, които поднасят през отвор във витрината. Ако клиентите са отегчени, роботите могат да потанцуват под ритмите на песен на Лейди Гага или на "Gangnam Style" на рапъра Сай.
В ресторанта "Зеле и презервативи", който води своеобразна борба срещу СПИН, пък се залага на хумора. Клиентите заемат места край огромно смокиново дърво и статуи, създадени от презервативи. След края на гощавката сервитьорки поднасят на клиентите кондоми.