Кевин Спейси вече официално е обвиняем за сексуално посегателство срещу 18-годишен младеж. Делото е насрочено за 7 януари. Американският актьор обаче отвърна на удара с провокативен видео монолог, в който отрича всякаква вина.

„Не би повярвал в най-лошото без доказателства, нали? Не би прибързвал със заключенията без факти”, казва той с акцента и маниера на героя си от „Къща от карти” Франк Ъндърууд.

Обявява се за жертва на "импийчмънт без съд" и обещава, че скоро "ще знаете пълната истина".

Етюдът продължава 3 минути, озаглавен е „Нека бъда искрен” и беше качен в социалните мрежи. Това е първият публичен коментар на Спейси след избухването на секс скандала с него преди повече от година. Няколко души го обвиняват в тормоз, като в някои случаи става дума за инциденти, датиращи чак от 80-те.

Звездата в един случай обяви, че няма спомен от случилото се, а за другите категорично отрече да е извършвал нещо лошо.

Резултатът от всичко това беше истински кариерен крах за актьора. Героят му в „Къща от карти” беше убит преди началото на новия сезон, а пълнометражен филм с негово участие беше заснет наново. Имаше и зрителски бойкот на продукциите, в които Спейси се е снимал.

„Разбира се, някои повярваха на всичко. Те просто чакат със затаен дъх да ме чуят как признавам всичко. Ще кажат, че не съм проявил уважение, че не съм играл по правилата… Сякаш съм играл някога по нечии правила. Никога не съм. И ти харесваше”, обръща се директно към зрителя Ъндърууд. Или Спейси.