Зенитната установка ЗУ 23-2 е в производство от 1960 г. Както се подразбира от наименованието, съветското противосамолетно изделие е с две 23-милиметрови оръдия и има скорострелност от 2000 изстрела в минута. Може да се монтира стационарно, на ремарке или върху автомобилна платформа. Приема се за относително лесно за обслужване и употреба оръжие, но все пак е любопитно, когато спусъкът му се натиска от вицепремиер, министър на отбраната и лидер на основен коалиционен партньор във властта.

Снимка: Информационен център на МО

Демонстрацията на Красимир Каракачанов на полигона край Марково засенчи държавния изпит на курсантите артилеристи, които всъщност бяха домакини на високия гост.

Дали беше търсен ефект, или не, но военният министър (в неизменния си пустинен камуфлаж за подобни мероприятия) за пореден път привлече вниманието на анонимните зевзеци в социалните мрежи.

1. Съвсем същото е!

Снимка: Facebook

За щастие, Каракачанов не влиза напълно в стилистиката на „Рамбо 3“ и не прави опит да свали вертолет Ми-24. Не за друго, просто нашите ВВС така или иначе имат около 3 броя годни за полети...

2. Ке умрем от тия колажи

Снимка: Facebook

Злонамерените опити да бъде пришит лидерът на ВМРО към не съвсем издържания в драматургичен план сюжет на рекламата на т.нар македонска наденица продължават с пълна сила.

3. Пликчето отново е сред нас

Снимка: Facebook

Подигравките с Каракачанов навлязоха в нова фаза заради небрежния вид, в който той се показа на слизане от правителствения самолет при визита в чужбина.

Твърде субективното твърдение, че му е липсвало само пликче от хипермаркет, се превърна във вдъхновение за не един и двама колажисти

4. Да, за това пликче става дума

Снимка: Facebook

Тук все пак фотошаржът е по-очевиден и торбата не изглежда на съвсем естественото си място

5. Метаколаж

Снимка: Facebook

Експресивните реакции на проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб сякаш могат да опишат всичко. Даже и да става дума за министър, който разпорва мишените със зенитно оръдие

6. Междузвездно

Снимка: Facebook

Този филм все още не сме го гледали.

Снимка: btvnovinite.bg

Разбира се, не може и без епичната битка на ледената планета "Хот".

7. Не, не стана точно така

Снимка: Facebook

Не знаем по какво стреля Каракачанов, но по права линия разстоянието до Росенец е такова, че вероятно би му трябвало оръжие с по-сериозен калибър.

8. Миг от епопеята пред хипермаркета

Снимка: Facebook

Величието и мащабът на тази творба оставяме без коментар.

9. Борбата с коронавируса е безмилостно жестока

Снимка: btvnovinite.bg
Дали наистина е необходима социална дистанция?

10. Краят на всички конспирации

Снимка: btvnovinite.bg

Създателят на "Майкрософт" Бил Гейтс и неговите планове за масово чипиране на населението са към своя край. Ликуй, народе!