2022 година започва с много надежди и желание за промяна. Ето защо е важно да планираме и преценяваме действията си разумно, а за това е важно да знаем кога е ретроградното движение на различните планети.

Ретрограден Меркурий

Въздействието на ретроградния Меркурий засяга сферата на общуването, пътуванията, обучението и търговската дейност. Именно в тези области може да възникнат трудности и риск от грешки. През 2022 година Меркурий ще бъде ретрограден четири пъти: 14 януари – 3 февруари; 10 май – 2 юни; 9 септември – 2 октомври; 29 декември – 18 януари 2023 г. В тези периоди не се захващайте за нови дела, не тръгвайте на път. Не е подходящо да закупувате нова техника. Най-добре се заемете с поправянето и довършването на стари задачи.

Ретрограден Марс

Марс е активното мъжко начало. По време на ретроградното му движение се повишава риска от физически травми, възникването на конфликти, проблеми и провалян на големи проекти, скандали с близките. Затова бъдете внимателни и избягвайте възникването на подобни ситуации. През 2022 година Марс ще бъде ретрограден от 30 октомври до 12 януари 2023, посочва вестник Стандарт.

Ретрограден Юпитер

Ретроградният Юпитер действа най-силно на хора, които са въвлечени в обществения, социалния и политическия живот. За тях това може да бъде период на преосмисляне на жизнените ценности. През 2022 година Юпитер ще е ретрограден от 28 юли до 23 ноември.

Ретроградна Венера

Според астролозите в този период може да се очакват промени в три сфери - любовта, парите и творчеството. В живота на мнозина може да се появят противоречиви емоции, проблеми в любовта и кариерата. Обмисляйте много внимателно всяка стъпка в тази област. Венера ще продължи ретроградното си движение до 29 януари.

Целия материал вижте в Ladyzone.bg:

И още по темата:

 

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!