Някои го предпочитат неестествено, други се принуждават да го обикнат. За втория случай разказват от Ladyzone.bg в месечната си тема "От шик до шок - истини за естетичната хирургия". Преди 95 години, в Калифорния, проплаква Норма Джийн Бейкър. Момичето, което ще остане в 40-те, за да отстъпи мястото си на Мерилин Монро.

Първа фотосесия за 5 долара в… авиоцех на ВВС

Годината е 1944-а. Светът предусеща края на Голямата война, САЩ тепърва “навлиза” в нея. Пропагандата се опитва да въвлече американското общество. Фотографите търсят моделите на нацията. Такава се оказва току-що омъжената Норма Джийн, по съпруг Дохърти.

Докато мъжът ѝ е мобилизиран, тя изкарва прехраната си в завод за муниции. Фотограф от Армейската кинохроника на ВВС, Дейвид Коновър, я вижда, докато търси атрактивни работници за репортаж, който да “повдигне духа на нацията”. Тогава цехът за муниции в Бърбанк приютява първата фотосесия на Норма Джийн.

Тя и фотографът Дохърти започват фотомоделско приятелство и така от сесия на сесия, моделският бранш краде бъдещата Мерилин от военната промишленост. Кражбата е извършена от агенцията Blue Book през 1945 г. с договор за 5 долара на час.

Каква цена плаща Норма Джийн, за да стане Мерилин Монро?

Между 20 и 30 хиляди долара. На толкова се оцени отговорът на този въпрос в аукцион в Бевърли Хилс. Рентгенова снимка от 1950 година доказа, че не само косата и името са били цената, която плаща Мерилин Монро в името на звезден имидж.

Холивудският пластичен хирург Майкъл Гърден датира на 07.06.1962г. папка с документи за пластични интервенции на дама с името Джоан Нюман. Сред документите се появява и рентгенова снимка, направена през 1950 година. На медицинския лист към папката, въпросната Джоан е записана като Мерилин Милър. Същата Мерилин Монро, наскоро развела се с драматурга Артър Милър. Според рентгеновата снимка, промени са нанасяни по носа и брадичката.

Целия материал четете в Ladyzone.bg: