Как изглежда идеалната кръчма според британците? Това разкрива проучване, публикувано от вестник „Дейли стар". 

Допитването по поръчка на „Джон Смитс", обхванало 1500 души, сочи, че за британците от ключово значение е любимото заведение да се намира на около 2,8 километра от дома, по възможност и по-близо. 

Друго важно изискване за идеалния пъб е добрата селекция от питиета. Качествената храна също е от значение, като в това отношение дамите са по-придирчиви от мъжете. Внушителните 69 процента от участниците посочват като свои предпочитани храни омар и пържени картофи. Паят и пюрето също се ценят високо. 

Според 39 процента от анкетираните идеалното време за затваряне на кръчмата е полунощ. Тридесет процента смятат, че е най-добре заведението да работи до 23:00 ч., а пет процента - до три сутринта. 

Сред ключовите компоненти на идеалното заведение са също приятелски настроеният персонал, прилежащата към него живописна градина, постоянното наличие на свободни места, хубавата музика, присъствието на близки приятели, както и „кръчмарският" домашен любимец - куче или котка. 

Деветдесет и три процента от участниците в допитването смятат, че местният пъб е важна британска институция. Според 65 процента любимата кръчма е средище на общността. 

Британците посещават любимия си пъб средно два пъти седмично. Най-активни в ходенето на кръчма са жителите на Бирмингам - средно 2,4 пъти в седмицата.

По материал от БТА