Любящ съпруг конструира специален велосипед, който позволява на съпругата му да прекарва време навън, макар движенията й да са сериозно засегнати от болестта Алцхаймер.

Бил и Глад са заедно от повече от 50 години. Една от общите им страсти е карането на велосипед.

Снимка: Facebook / The Bike Chair

През 2004 г. Глад чула страшната диагноза Алцхаймер. За жалост състоянието й бързо се влошило, като болестта засегнала главно двигателните й функции. По този начин Глад не можела вече да кара колело.

Бил обаче не се отказал. Той бил решен със съпругата му да продължат любимото си хоби заедно. Поради тази причина той конструирал специален велосипед със седалка отпред, който да позволява на двойката да прекарва повече време навън заедно.

Снимка: Facebook / The Bike Chair

„Когато започнахме да се срещаме, карах колело от дома си до тях всеки ден. Това са около пет километра, но беше единственият начин да се събираме заедно“, спомня си Бил.

Той казва, че настоящата ситуация не е бреме за него. „Това е огромна привилегия – да мога да се грижа за човек, който съм обичал толкова години. Тя е моята принцеса, а аз съм нейният Уилям и това никога няма да се промени“, казва Бил.

След създаването на специалното колело Бил създава специална организация, която цели да предостави такива велосипеди и на други хора с двигателни проблеми.