Египет покани Илон Мъск да се увери, че прочутите пирамиди в страната не са построени от извънземни. Поканата е в отговор на пост на предприемача в „Туитър“.

„Извънземни построиха пирамидите очевидно“. С тези думи главният изпълнителен директор на „Тесла“ подкрепи конспиративни теории по темата в социалната мрежа.

Не закъсня и отговорът на Египет.

„Следя работата Ви с голямо възхищение. Каня Вас и „Спейс Екс“ да изследвате написаното за това как са построени пирамидите и също да проверите гробниците на строителите на пирамидите. Г-н Мъск, очакваме Ви“, написа министърът на международната кооперация Рания А. Ал-Машат в „Туитър“.

През 90-те години на XX в. археолози откриват гробници, които са приети за сигурно доказателство, че внушителните постройки са издигнати от древни египтяни. Египетският експерт, който е направил откритието, също коментира случая, наричайки аргументите на Мъск „пълни халюцинации“.

Илон Мъск е познат със своето изменчиво поведение в „Туитър“. По-късно той сподели в социалната мрежа и линк към статия на Би Би Си, която според него представя разумно обобщение на фактите около египетските пирамиди.