Идрис Елба, който според мнозина беше най-подходящият актьор за ролята на Джеймс Бонд в следващите филми, след напускането на Даниел Крейг, е едно от големите имена в Холивуд, които се заразиха с COVID-19 през пролетта. В интервю за списание “Radio Times” актьорът сподели, че болестта не му се е отразила толкова физически, колкото емоционално.

Макар да не е имал симптоми, актьорът си е направил тест и е установил, че е заразен с новия вирус, който отне живота на повече от половин милион души. Идрис и съпругата му веднага са се изолирали, но тежките симптоми, описвани от някои от останалите болни, така и не са ги застигнали. Двамата са прекарали болестта много леко и все пак тя е имала отражение върху живота им.

Идрис Елба със съпругата си
Снимка: Getty Images

“Емоционално ми се отрази много зле, защото по това време не се знаеше почти нищо за вируса”, сподели той. “Изпитвах постоянна нужда да говоря за това, именно защото беше толкова голяма неизвестна. Така че ефектът върху мен и жена ми беше много травматичен.”

След като се разболя, Идрис Елба заяви, че според него трябва да се наложи задължителна изолация, за да се прекъсне вирусът. И наистина, малко след това почти в целия свят беше наложена такава изолация.

Неотдавна актьорът си навлече доста критики, след като сподели идеята си всяка година да се прави по една седмица карантина, за да се припомнят събитията от 2020 г. След негативната реакция към думите му, той побърза да се извини.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете за сблъсъка на други известни личности с COVID-19: