Технологичната компания “Хуауей”, около която се завъртя международен шпионски скандал, забрани на всичките си служители да се срещат или разговарят с американските си контакти, съобщи “Файненшъл таймс”.

Американските граждани, които работят за “Хуауей” пък бяха буквално изгонени от работните си места още преди две седмици, когато администрацията на американския президент Доналд Тръмп включи “Хуауей” в черен списък с компании застрашаващи националната сигурност.

От компанията коментираха, че следят всички посетители на кампуса си дали са американски граждани. Те предупредиха всичките си служители и гости, че личните им разговори по никакъв начин не трябва да засягат каквито и да било технологични теми.

Американски гражданин, който живее на територията на Китай, с изненада прочел съобщение от свой бизнес контакт в “Хуауей”, според което “комуникацията ни престава до второ нареждане”, твърди “Фейненшъл таймс”.

Юристи са скептични относно мерките, предприети от технологичната компания. Според тях “Хуауей” единствено се затварят от света, вместо да се опитат да решат дипломатично проблемите си.