Холивуд се готви за най-голямата си нощ. Трескава подготовка тече пред "Долби тиътър", където, в неделя, наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 92-ри път. Червеният килим вече е разпънат и очаква звездите. 

Тази година има много различни неща на килима Например няма ги пейките за феновете. Вместо това има огромни структури, където ще бъдат настанени късметлиите с билети за най-горещият червен килим в Холивуд.

Продължава почти денонощната работа по създаването на бляскавата магия, която светът наблюдава в неделя.

Майстори поставят висящи кристали, тази година виждаме много зелени елементи, включително и менюто за партито след церемонията, което ще е 70% само от растения.

Зелен нюанс има и в червения килим, който вече е разпънат - 152 метра от „Холивуд булевард“ до входа на "Долби тиътър". Най-големите фенове вече са пред залата.

Снимка: btvnovinite.bg

"Аз съм супер фен на Оскарите, идвам всяка година. Тук имам парче от червения килим. Дадоха ми парче от завесата на Оскарите - има само 15 такива. Обувките и очилата ми също са с Оскари и имам филмова лента на шапката“, разказва Вивиън Робинсън.

Тази година продуцентите казват, че церемонията ще бъде по-театрална, бърза и обещават повече музикални гости от ранга на сър Елтън Джон. 

Отдавна не е имало година, в която да са номинирани толкова известни и любими филми и имена от наистина "А групата“ на Холивуд като Брад Пит, Леонардо Ди Каприо, Антонио Бандерас, Хоакин Финикс, Мартин Скорсезе, Скарлет Йохансон, Ал Пачино.

Съседите от Северна Македония са с две номинации за филма "Медена земя". Българинът Тео Ушев  беше в краткия списък за своята анимация "Физика за тъгата", но за съжаление,  не получи втора номинация. 

На церемонията ще бъде почетена и паметта на Коби Брайънт - носител на "Оскар" за своята анимация с любовно обяснение към баскетбола.

Кой ще спечели Оскар - нашите предположения предстоят в следващите емисии на bTV Новините.