Коремното възлизане, което президентът Радев демонстрира вчера, предизвика буря в интернет. То обаче не е нищо повече от поредна демонстрация, че политиците понякога излизат от консервативния си образ и показват мускули, за да се харесат на електората си.

Коремното възлизане на президента показа добрата физическа форма, в която се намира 54-годишният държавен глава.

Общинският съветник Светослав Витков прие демонстрацията на президента като предизвикателство и също показа, че умее упражнението.

Той предизвика военния министър Красимир Каракачанов. Защо него, а не, например, Венци Мицов ? „Венци го предизвикваме на маса, бих могъл да поканя на това предизвикателство и Красен Кралев, но все пак трябва да избереш един”.

Встрани от иронията, политиците изобщо не подценяват образа си на обикновени хора. Подбират моментите кога да излязат от ролята на скучни господа с костюми, обяснява пи ар експертът Любомир Аламанов: „Те трябва да покажат как спортуват, как четат, как се забавляват, трябва да покажат, че са едни от хората”.

В началото на своята публична кариера Бойко Борисов демонстрираше физическа сила и умения по карате. Днес предпочита футбол и тенис.

Експремиерът Иван Костов пък показа как се справя с болките си в кръста.

Модата се наблюдава и сред световните лидери. Владимир Путин рекламира домакинството на световното първенство, играейки футбол, макар да се чувства по-комфортно върху татамито и на хокейната пързалка. Семейство Обама, правят лицеви опори и играят баскетбол.

Преди да влезе в Белия дом, Доналд Тръмп участва в шоу програмата на федерацията по кеч.