Фотографката Фелия Барух решава да направи експеримент, за да провери какви са разликите преди и след социалната дистанция, маските и всичко, което ни се случва от пролетта на 2020 г. досега.

Казват, че портретът е отражение на времето, което минава. В своя фотографски проект "Черната кутия" Фелия Барух снима майки, бащи, сестри и приятели, за да види как се е отпечатала отмината година върху лицата им.

"Имаше един период, в който сякаш се усетих, че близките ни са много близки, а от непознатия сякаш малко страняхме. Беше малко притеснително в този период как ще се случи "Черната кутия" - дали ще съм малко по-отдръпната от хората. Мисля, че беше точно обратното. Мисля, че генерално има една наслада от това, че сме живи. Може би го усетих при всеки", разказа Барух в предаването "Преди обед".

Още преди светът да се самокарантинира, фотографката прекарва сама два месеца на 1500 км от София. Целта на пътуването й е да превъзмогне трудна раздяла.

"Аз бях направила една репетиция на тази изолация с едно пътуване в Палермо. Преди две години отидох в един непознат град, за да съм сама. Изолацията през март 2020 г. далеч не беше толкова голяма и не ми беше толкова самотно, колкото тогава", сподели още Барух. 

Преди няколко седмици отново излиза от зоната си на комфорт.

"Бях в едно COVID отделение и не се справих като фотограф, защото има моменти, в които човек просто трябва да седи и да наблюдава, а не на всяка цена да вдигне фотоапарат и да снима", каза Барух.

"Да влезеш в заразата и начина, по който те обличат. Лекарите, които по толкова много часове не могат да пият вода - тръпки те побиват. Имам огромен респект към всички хора, които работят там", допълни тя.

Вижте какво още сподели Фелия Барух във видеото на сайта ladyzone.bg.