През 2014 г. телевизионният гигант „Телемундо“ избира Bailando за основна тема на суперуспешния сериал „Кралица на сърцата“. И това е напълно логично, като се има предвид, че изпълнителят на песента – Енрике Иглесиас, е своеобразен завоевател на милиони сърца по света, които през годините стават все повече и повече.

Снимка: Лилия Йотова

Четвъртият концерт на Енрике Иглесиас беше още по-мащабен, зрелищен и ефектен от предишните три в София. На 6 ноември, в продължение на час и половина, латино звездата прави успешни опити за кражба на сърца, също като в латино сериал, но не от тези, които са произвеждат на конвейер, а от възможно най-скъпите – с най-добрите актьори, режисьори и сценаристи.

Преди почти четвърт век най-прочутият от синовете на легендата Хулио Иглесиас печели „Грамми“. Така, ударно, 20-годишният Енрике започва своя успешен път в музиката, за да се превърне в един от законодателите в света на хубавите, комерсиални и качествено поднесени латино мелодии.    

Снимка: Даниел Димитров

Хиляди верни фенки в отдавна разпродадената „Арена Армеец“ се бяха оставили в доброволен плен на секс символа, който не слиза от световните класации. Само от предишното си идване у нас преди по-малко от две години, той има четири нови хита – Move To Miami беше в самото начало на шоуто, а на Subeme La Radio всички в залата пееха в един глас със своя любимец.

Снимка: Лилия Йотова

За да бъде по-близо до по-голяма част от аудиторията, Енрике пя на две сцени, танцува с фенка, приемаше подаръци и цветя, и нито за миг не свали усмивката от лицето си. 

Снимка: Даниел Димитров

Freak, Bailamos, Bells, Taking Back My Love, Be With You, Hero, Bailando – общо 20 парчета, изпети със страст и любов, и поети от публиката с не по-малка емоция. Финалът беше поставен с едно I Like It, което обобщаваше цялостното настроение в залата. Омаломощени от танци и викане, феновете сякаш вече нямаха сили, за да извикат Енрике на бис. Той обаче със сигурност ще се върне за пети път.

Снимка: Лилия Йотова

Снимка: Лилия Йотова

Енрике и България

През септември 2010 г. беше първият концерт на Енрике Иглесиас в София, на поляна в парка. На 15 декември 2015 г. и точно шест месеца по-късно той пя в „Арена Армеец“. През 2016, както и през 2018-а, звездата се появи на сцената с едва час закъснение, за разлика от 2015-а, когато екзалтираните фенове го очакваха близо два часа след обявеното начало.

Датата 14 май 2016 г. e останала незабравима за Нели и Иван от Пловдив. Заради тях Иглесиас, както сам той каза, влезе в ролята на пастор и помогна на двамата да се сгодят пред погледите и бурните овации на 15 000 човека. Докато Иван се обясняваше на Нели, звездата ги снимаше с таблет… Своеобразната „венчавка“ завърши с изпълнение на Stand By Me (от репертоара на Бен Кинг). Това романтично 15-минутно прекъсване на шоуто не бе единствената изненада на вечерта. Енрике поднесе неочаквано признание: „Предишния път не бях в особено добра форма, а ти – България, заслужаваш най-доброто!“. Някой в залата едва ли се е усъмнил, че Енрике бе дал най-доброто от себе си, а голямото му испанско сърце едва побра цялата любов, с която го обсипваха. 

Снимка: Лилия Йотова

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!