Компанията „Епъл” представи някои от новите си емотикони. Компанията внася още по-голямо разнообразие в клавиатурата със забавни допълнения към популярните категории храни, животни, дейности и усмихнати лица.

Вече ще има и емоджита, свързани с хората с увреждания. Те бяха показани на Световния ден на емотиконите - 17 юли, като ход на технологичната компания, целящ да представи хората с увреждания в по-благоприятна светлина, пише Би Би Си.

Новите емотикони ще бъдат достъпни за потребителите тази есен. От „Епъл” обясниха, че тези нови опции помагат да се запълни „значителна празнина в клавиатурата с емотикони".

Потребителите вече ще могат да избират всякакви комбинации от цвят на кожата, в допълнение към пола, за да персонализират хората, които държат ръцете си, поясняват от компанията.

Сред предложението за емотикони, свързани с хората с увреждания, са куче водач, ухо със слухов апарат, инвалидна количка и протеза.

Други забавни емотикони са прозяващо се лице, бански костюм и нови храни, сред които вафли, фалафел, масло и чесън. Нововъденията сред животните са фламинго, орангутан и скункс.

Разгледайте новите емотикони:

59 нови дизайна на емотикони ще бъдат достъпни за потребителите тази есен. Понастоящем има хиляди емотикони, включително емоционални усмихнати лица, неутрални по пол герои, повече професии, различни опции за облекло, видове храни, животни, митични същества и други.

От „Епъл” обясниха, че новите емотикони не представят всички форми на увреждания, но трябва да се разглеждат като отправна точка за по-голямо разнообразие в това отношение.