"Мечтаете за среща с истински пътешественик? Няма нищо по-лесно от това! Хващам количката си Одисей или се качвам на колелото си Фидел и съм при вас. Аз съм Филип Жак френски пътешественик, който вече 20 години пресича континенти и държави пеша или на колело. Ще се радвам да се запознаем и да ви разкажа”, така пътешественикът Филип Жак представя себе си и ни приканва да се запознаем. Добрата новина е, че ще имаме тази възможност на 29 ноември.

Гостуването на Филип Жак е в рамките на "Дните на предизвикателствата”, които предстоят от 29 ноември до 1 декември. Програмата на инициативата ще включва прожекции на филми, дебати, изложба на оборудване за трекинг и представяне на книги.

Корицата на френски
Филип Жак пристига по покана на издателство "Вакон", за да разкаже за последната си книга "Пътешествие под звездите. От Синай в Египет до Сантяго де Компостела в Испания". От красивите Пиринеи френският пътешественик идва в страната ни, за да продължи след това към Азия. Целият му багаж се побира единствено върху "вярната му спътница” количката Одисей. Теглейки я той прави и едно от най-трудните и забележителни пътешествия - преминава от Синайската планина в Египет до Сантяго де Компостела за 1 година. Прекосявайки 14 държави, прави 12 милиона крачки, в разстояние на 8 000 километра, с 1 количка тежаща едва 40 килограма.

Това е само част от поредицата авантюри, предприети от известния френски пътешественик обиколил света пеш, с колелото си Фидел (от фр. – верен) или теглейки количката си Одисей.

За 20 години Филип преминава през над 55 държави на всички континенти, а впечатленията и спомените от всяко пътуване събира в нова книга. Приходите от продажбата на книги отиват в създадената от него хуманитарна организация "Слънчеви лъчи”, която помага на изоставени деца в цял свят.

Ако говорите френски, можете да научите повече за приключението на Жак от видеото.