Една от най-големите британски актриси участва в предаването „Кой си мислиш, че си“, в което британски звезди проследяват родословията си и много често правят забележителни открития за произхода си. Джуди Денч не беше изключение и откри, че има неподозирана досега връзка с най-известното произведение на Шекспир.

Снимка: Getty Images

Актрисата е имала пралеля, която е била придворна дама на кралицата на Дания през XVI век. И то не къде да е, а в замъка Кронборг, който е вдъхновението на Шекспир за замъка, в който се развива действието в пиесата „Хамлет“ на Уилям Шекспир.

Снимка: Getty Images

Джуди Денч започва кариерата си като актриса в театъра именно с „Хамлет“ и по-късно изпълнява още много роли в пиеси на Барда.

През 1999 г. Джуди Денч получи наградата „Оскар“ за ролята си във филма „Влюбеният Шекспир“, което е още една връзка с великия английски драматург.

Снимка: Getty Images

Джуди Денч, която има титлата „дейм“ (женският вариант на „сър“) цял живот се е възхищавала на Шекспир и най-голямата ѝ неосъществима мечта е да може да го срещне.

„Изпитвам голяма страст към Шекспир, бих искала да го срещна“, сподели тя. „Ще го попитам няма ли още някоя пиеса. Някаква роля за жена, която е прехвърлила 80-те? Хубава роля, в която по възможност да седя през повечето време.“

Още по темата може да прочетете на LadyZone.bg: