Джордж Клуни не посрещна с голям ентусиазъм рождения си ден. На 6 май актьорът навърши 60 години, но в интервю пред Entertainment Tonight малко преди юбилея той споделя, че не смята рождения си ден за най-вълнуващото нещо на света.

"Що се отнася до навършването на 60 години, не съм развълнуван от това, но е по-добре, отколкото да си мъртъв. Така че ще го приема", заявява в шеговития си стил актьорът.

Въпреки остаряването Клуни казва, че се радва на живота. Актьорът споделя, че се чувства "щастлив и благословен" в брака си с Амал Клуни, за която се е оженил през 2014 г., и семейството им.

Изглежда обаче, че Клуни от години се е подготвял професионално за "този момент" с остаряването. В разговор по-рано тази година с Мишел Пфайфър, екранната му партньорка от романтичната комедия "Един прекрасен ден" (1996), Клуни отбелязва, че през последните няколко десетилетия той се е съсредоточил повече върху продуцирането и режисурата, отколкото върху екранните роли, защото е искал да има повече контрол върху кариерата си.

"Не исках да се притеснявам какво мислят за мен някои режисьори на кастинга, след като стана на 60 години", заявява Клуни.

Въпреки своята 60-годишна възраст Клуни все още е една от най-големите звезди в Холивуд - двукратен носител на "Оскар", който продължава да използва известността и влиянието си, за да се ангажира с правозащитни каузи.

Клуни не само е носител на престижните златна статуетки - той е притежател на уникална колекция от номинации за "Оскар", тъй като е единственият актьор, получил номинации в шест различни категории.

Според информация на IMDB те са за най-добър филм ("Арго", 2013), най-добър актьор в главна роля ("Потомците", 2011; "Високо в небето", 2009 и "Майкъл Клейтън", 2007), най-добър актьор в поддържаща роля ("Сириана", 2005), най-добър режисьор и най-добър оригинален сценарий ("Лека нощ и късмет", 2005) и най-добър адаптиран сценарий ("Маската на властта", 2011). Легендарният Уолт Дисни е единственият друг човек, получил номинации за "Оскар" в шест различни категории.

Клуни обаче не лежи на старите си холивудските лаври. Неговият филм за "Нетфликс" - научно-фантастичната драма "The Midnight Sky" от 2020 г., беше един от най-гледаните филми за годината на стрийминг платформата, докато миналия месец той бе забелязан да си прави селфита с фенове в Масачузетс, докато режисира Бен Афлек (един бивш Батман, режисиращ друг) в предстоящия филм "The Tender Bar".

Клуни също така трябва да участва заедно с 53-годишната Джулия Робъртс - неговата екранна партньорка в "Бандата на Оушън" и "Бандата на Оушън 2", в предстоящия филм "Билет за рая", в който двойката играе разведена двойка, опитваща се да саботира брака на тяхната дъщеря.

Вижте повече за Джордж Клуни в Ladyzone.bg.