Актьорът от „Междузвездни войни“ Джон Бойега си призна – заради него сценарий на „Епизод IX: Възходът на Скайуокър“ е стигнал до платформата за онлайн продажби „Ибей“, пише „Дъ Върдж“.

Вече ви разказахме за куриозната ситуация, в която се наложило от „Дисни“ да купят обратно важния текст, за да предпазят информацията за лентата.

По време на гостуване в сутрешно предаване, актьорът, който играе Фин в новите трилогии от сагата призна, че историята, разказана от Дж. Дж. Ейбрамс е напълно вярна.

„Точно в този момент се местех в друг апартамент и оставих сценария под леглото си. Казах си – ще го оставя там и като се събудя утре сутрин, ще го взема и ще го преместя“, разказва Бойега.

По думите му по-късно същата вечер в дома му отишли приятели, с които си спретнали парти и той тотално забравил за важния текст.

„Няколко седмици по-късно идва един чистач, намира сценария и го пуска в „Ибей“ за около 85 долара“, допълва Бойега.

„Беше много страшно! Обадиха ми се всички възможни официални лица“, разказва актьорът.

От „Дъ Върдж“ коментират, че очевидно чистачът е нямал никаква представа какво е намерил и за колко пари може да го продаде. Сценарий като този на „Възходът на Скайуокър“ може да донесе милиони долари на този, който го притежава.

„Лукасфилм“ и „Дисни“ са компании, които предприемат радикални мерки относно опазването на информация за продукциите им, но е необичайно, че са дали пълен сценарий на актьорите си. 

Премиерата на последната история от сагата е през декември.