Актьор, който участва в „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ – последният и най-чакан епизон от космическата сага – е изгубил сценария си. Наложило се от „Дисни“ да откупят важния текст от „Ибей“, за да не бъдат разкрити тайните в историята. Това разкри режисьорът на лентата Дж. Дж. Ейбрамс.

До момента от компанията са пуснали няколко трейлъра за най-чакания филм на годината, като всички са монтирани много внимателно, за да не разкрият тайни за предстоящата серия.

Режисьорът Ейбрамс разказа необичайнат история в сутрешно предаване по американска телевизия.

„Сигурността е невиждана. От „Дисни“ са изключително притеснени да не излезе нещо“, казва Ейбрамс.

„Бяха ни раздали само няколко пълни сценария, които бяха отпечатани на необичайна хартия, която не може да се ксерокопира. И един от актьорите ни – няма да кажа кой, въпреки че ми се иска – оставил сценария под леглото си“, допълва режисьорът.

По този начин безценният текст на „Възходът на Скайуокър“ бил открит от чистач, който го прибрал. Така сценарият стигнал до интернет платформата за продажба на стоки „Ибей“, където от „Дисни“ го видели.

„Спомням си, че някой от компанията каза „Онлайн се продава сценарий, който подозрително много прилича на истински“ и „Дисни“ си го върнаха, преди да бъде продаден“, допълва Ейбрамс.

Макар да не разкрива точно кой актьор е направил гафа, единствено тези с главни роли имат достъп до пълен сценарий.