Bamboleo, Djobi Djoba, Volare, Baila Me и Un Amor са само част от хитовете, които „Джипси кингс“ пеят по цял свят. Между дати в Румъния и Хърватия, фламенко кралете идват за концерт в София на 7 декември в зала 1 На НДК.

През август тази година формацията на Пако Балиардо мина с гръм и трясък през Банско, за да изнесе първия си концерт в рамките на международния джаз фестивал.

Освен с най-големите хитове на „Джипси кингс“, хилядите фенове на площада бяха сюрпризирани и с интерпретации на My Way на Франк Синатра, Ne me quitte pas на Жак Брел, Volare на Доменико Модуньо, както и немалко инструментални композиции с виртуозни китарни сола.

Суматохата и изключително радушният прием от страна на публиката като че ли замаяха артистите и те за миг изгубиха представа къде точно са намират.

След едно от парчетата в началото, аудиторията бе възнаградена с думите Thank you, Russia! (Благодаря ти, Русия!). Още при следващата песен нещата си дойдоха на мястото и адресатът вече беше точен – Банско.

В Банско, по стриктна молба на организаторите, групата бе представяна като „Джипси кинг на Пако Балиардо“.Имаше и обяснение защо липсва буквата "с" след Кинг. Членовете на групата водеха съдебни дела за името „Джипси кингс“, и междувременно Пако, който е от първоначалния състав и е най-възрастният от братята Балиардо, гастролира по света под името „Джипси кинг на Пако Балиардо".

Пако, като част от оригиналната група, създадена в Южна Франция преди точно 40 години, има над 18 милиона продадени албума по света и множество престижни награди, между които и „Грами“. И той, както и останалите му колеги, свири по слух, тъй като няма академично музикално образование. Това обаче не пречи да развиват стила и виртуозността си чрез непрестанното свирене на китарите и предаването на наследството от поколенията преди тях. Според критиката те самите допринасят с нови елементи към фламенко музиката.