Само 5 дни остават до края на конкурса на bTV Добрият пример“, в който всяко дете може да покаже как е вдъхновено от интерактивния детски комикс „Зеленко и мисия “Добрият пример“.

11-годишната Димана е един от миналогодишните победители.

Тя участва за втори път в конкурса за детска рисунка на bTV „Зеленко и мисия “Добрият пример“, като миналата година творбата ѝ е била сред 15-те най-добри. Тази година избира да пресъздаде историята на Стаси Цалова „Врабчови проблеми – с храни забравени решени“.

„В момента, в който прочетох самата история, си представих слънцето с шапка и шал, зъзнещи от студ врабчета, които чакат нашия герой Зеленко Зеленков да ги нахрани, и малко къщички, сгушени в планините“, разказва момичето.

Около една седмица е отнело на талантливата Димана да направи рисунката. С нея тя изпраща и послание – „като цяло да се грижим за птичките, да ги храним, когато те нямат какво да ядат. И да им правим домове и къщички“.

Димана е едно от трите деца в семейството. Има много призови места и медали за постиженията си в модерните танци. Отскоро посещава и местната школа по рисуване в Тутракан.

„Тя гони съвършенството винаги в която и област да се хване. Не харесва замърсяване, не харесва лошо отношение към животни, към растения. Има го в себе си", коментира Даниел Иванов.

Всички, които искат да участват в конкурса, могат да го направят като изпратят своя рисунка до 7 ноември на dobriatprimer@btv.bg

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.