Бивша веганка твърди, че е намерила своята „перфектна диета“. Бела, която нарича себе си в TikTok „Момичето с пържола и масло”, приема много протеини и наситени мазнини.

В социалната мрежа тя има почти 70 000 последователи, пред които показва как сутрин изяжда 10 яйца, обилно изпържени в масло. А за вечеря я очаква телешко с още 12 яйца.

Някои от видеата на Бела са гледани от над един милион души.

Много от потребителите в платформата са изумени от този ежедневен прием.

„Давам ти още пет години живот”, е един от коментарите. „Господи, мога да ям максимум две яйца – и със сигурност не всеки ден“, казва друг потребител.

Бела коментира, че здравословното ѝ състояние се е подобрило, благодарение на промяната на диетата си, посочва германското издание “Билд“.

„Вече нямам проблеми с червата, не съм пристрастена към захарта и не се чувствам постоянно уморена. Яденето само на месо, яйца и масло ме излекува отвътре и подобри външния ми вид", казва тя.

Според здравните специалисти обаче начинът на хранене на Бела е нездравословен.

„Този ​​тип диета крие риск от недохранване, недостиг на витамини, минерали и фибри”, посочват още те.

„Неограниченото количество все още не се препоръчва като част от растителна диета. Яйчният жълтък е с високо съдържание на мазнини и холестерол. Яйцата могат да допълнят вашата диета, така че планирайте консумацията си съзнателно”, коментират още от Германското дружество по хранене.