Пътешествениците Антон и Пламена обиколиха Родопите заедно със своята 3-годишна дъщеря и с помощта на едно необичайно превозно средство.

Тяхната обща любов към приключенията пресича пътищата им преди години и скоро двамата продължават в една посока. Общият им път ги отвежда в Африка. Следва пътуване на стоп в Южна Америка, а малко след завръщането им в България се появява тяхната дъщеря Ева, която възпитават в духа на приключенията и любовта към природата.

В продължение на 10 дни младото семейство изминава 340 километра. Тръгват са от село Горно Дряново в Западните Родопи, а крайната точка е село Мезек, което се намира на изток.

Спиращите дъха красоти на Родопите често карат тримата да се отклоняват от пътя си.

Пътуването на Антон, Пламена и малката Ева и необичайното им превозно средство предизвикват реакции и усмивки у хората в Родопите. Някои от тях наричат рикшата „каруца“.

Скоро предстои излизането на първата книга на Антон и Пламена, в която те ще разкажат за своите преживявания в Африка и Южна Америка.

Двамата все още водят спорове за това коя да бъде дестинацията на следващото им пътуване, но едно е сигурно – малката Ева отново ще бъде част от него, защото създаването на семейство и деца не слага край на приключенията, а слага началото на най-голямото в живота.