Гай Ричи отново ще работи с Джейсън Стейтъм след близо 15-годишна пауза, като е било необходимо само двуминутно телефонно обаждане, за да може британският режисьор да представи идеята на екшън звездата за новия си филм "Човешки гняв", пише Ройтерс.

В мрачния трилър ролята на Стейтъм е на мистериозен самотник "Х", който започва работа в охранителна фирма, чиито бронирани коли, превозващи ценности, напоследък са обект на смъртоносни въоръжени грабежи.

С продължаването на атаките скоро се оказва, че "Х" не търси стабилната заплата от работата, а по-скоро е опитен стрелец, търсещ отмъщение заради лична трагедия.

Стейтъм работи като модел, когато Ричи за пръв път го ангажира във филма си "Две димящи дула", който дава тласък на звездната му кариера в киното. Двамата работят заедно и по още два филма на Гай Ричи - "Гепи" през 2000 г. и "Револвер" през 2005 г.

Въпреки 16-годишната творческа пауза между двамата приятели, Стейтъм казва: "Единствената разлика е, че сме малко по-възрастни и малко по-закръглени... Той ми се обади, за да сподели идеята, която имаше. Хареса ми и побързах да кажа "да".

Вижте повече за "Човешки гняв" в Ladyzone.bg.