Серийните убийци винаги са предизвиквали сериозен интерес в аудиторията, но историята на японската „черна вдовица“, без да се преувеличава, може да се нарече необикновена. 

През 2013 г. 75-годишният Исао Какехи се запознава с вдовицата Чисако.

Двамата се събират благодарение на агенция, свързваща самотници. За два месеца двойката се жени и заживява заедно в Киото, където стартират общ бизнес за оризови кексчета, пише Си Ен Ен.

Щастието им не трае дълго и няколко месеца по-късно мъжът става четвъртата и последна жертва на „черната вдовица“. Чисако е осъдена на смърт за убийството на трима от романтичните ѝ партньори и опита да отнеме живота на четвърти. 

Убийствата започват през 2007 г., когато тя е на 61 г., но тогава тя не предизвиква подозрение в разследващите. Едва при смъртта на последния ѝ съпруг започва разследване. Арестувана е през 2014 г. 

Три години по-късно тя получава смъртна присъда, а процесът придобива популярност като един от най-дълго продължилите в японската история. Миналата година не е уважено от съда поредното обжалване на присъдата. 

Според разследващите тя използвала агенцията за запознанства, за да намира жертвите си – до един по-възрастни от нея и отровени бързо, след като започнали да ѝ имат доверие. Те са категорични, че престъпленията са били добре обмислени и определено е имало намерение за убийство още при запознанството. 

Случаят предизвика смут в Япония и накара обществото да се пита – защо жена в края на своя житейски път ще започне да убива партньорите си, за които твърди, че ги обича.

„Черната вдовица“ им 25-годишен брак преди да се превърне в сериен убиец. Първата ѝ жертва е 78-годишният Тошиаки Суехиро – в хапчетата му прибавила таблетка с цианид. Мъжът обаче оцелял – бил спасен от спешните медици. Единственият от съпрузите на „черната вдовица“, който оцелява.

През 2012 г. тя се насочва към следващата си жертва – 71-годишният Масанори Хонда, а през 2013 г. убива двама – 75-годишният Минору Хиоки и Исао Какехи. Всичките са отровени с цианид. Всичките убийства са в различни градове.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!