Сърцераздирателна снимка, която показва цената на социалната дистанция, трогна хиляди в социалните мрежи – дядо се запозна с внучето си за първи път през прозорец.

Фотографията е направена от Ема Гал в Ирландия, където хората също упражняват социална дистанция и изолация с цел да се предпазят от COVID-19.

На снимката братът на Ема – Микеал държи в ръцете си новородения си син Фаолан. През прозореца наднича баща им – възрастен мъж, който не може да прегърне новороденото си внуче заради социалното дистанциране.

„Три поколения социално дистанциране – баща ми се запозна с внучето си за първи път“, пише Ема в „Туитър“.

Пред британския „Индипендънт“ жената коментира, че наистина е изключително тъжно, че той не може да прегърне внучето си в момента. „Цялото семейство се надяваме на една голяма прегръдка в най-близко бъдеще“.

Снимката резонира с чувствата на хиляди хора по цял свят, за които най-трудното по време на социалната изолация е липсата на семейството им и невъзможността да се видят с тях, за да ги защитят от коронавируса.

Семейството получи стотици коментари в „Туитър“ с пожелания, като един потребител написа: Това е ад. Благодаря, че ни показвате какво трябва да направим, за да сме в безопасност. Къса ми се сърцето, че един дядо не може да прегърне внучето си.

Ирландия в момента на практика е под карантина, тъй като настоящият премиер Лео Варадкар забрани масовите събирания и затвори училища и университети на територията на страната.