Калифорнийска църква показа протеста си срещу политиката на американския президент Доналд Тръмп относно бежанците по необичаен начин. Методистката църква в Клермонт изобрази рождението на спасителя, но Мария, Йосиф и бебето Иисус са бежанци в метални клетки.

Снимка от сцената беше споделена в социалните мрежи от свещеника на църквата, заедно с изявление.

„Във време, в което страната ни разделя бежански семейства по границите си, припомняме за най-известното бежанско семейство в цял свят – това на Иисус, Мария и Йосиф, Светото семейство. Малко след рождението на Божия син, Мария и Йосиф са принудени да бягат с детето си от Назарет в Египет, за да избягат от тиранина цар Ирод. Те се страхували от преследване и смърт. А ако това семейство искаше да потърси убежище в нашата страна днес?“, гласи изявлението.

Мрачната сцена напомня, че в последните три години повече от 5500 деца на възраст под две години са били отделени от семействата си на американската граница.

Сцената на Рождество Христово е част от работата на калифорнийската църква в помощ на бежанци. До момента те са събрали над 100 хил. долара дарения за разделени семейства.