Остават броени часове до първия съвместен концерт на мултиинструменталиста и носител на 6 награди „Грами“ Джейкъб Колиър и световноизвестния български хор „Мистерията на българските гласове“ на 11 юли в зала 1 на НДК.

Музикантът пристига у нас ден по-рано за репетиции и ще бъде с екип от шестима души, а в изискванията му към организаторите преобладават здравословна храна, поднесена без пластмасови прибори и бутилки, и с грижа към природата.

С широка усмивка, с цветни дрехи и с огромно вълнение 29-годишният изпълнител споделя, че няма търпение да стъпи на сцената заедно с гласовете, на които се възхищава от мига, в който ги е чул и че „от тогава нищо вече не е същото“.

Истинско музикално вълшебство очаква зрители и ценители в зала 1 на НДК в четвъртък вечерта, което се очаква да продължи поне два часа.

Музикантът, известен с това, че обича и буквално дирижира „хор на публиката“, е готов и за още спонтанни импровизации и „магии“ заедно с гласовете на 20-те певици, които ще бъдат с него на сцената.

Това ще се случи в третата обща част на концерта, в която хорът ще пее в две от неговите парчета, както и той ще се включи в две от песните от репертоара на Мистерията.

Преди това концертът ще започне с актуалната програма на „Мистерията на българските гласове“ - „Гласове и струни“, която е с участието на класическите музиканти от Quarto Quartet, Петър Миланов (китара), Калина Андреева (контрабас) и композиторът и диригент Георги Андреев.

Втората част ще бъде в ръцете на „чудото на музиката“, както с право наричат Джейкъб Колиър, който ще е пред и зад рояла.

Специално за събитието в София пристига и Дженифър Роуз – американска танцьорка и хореограф, която ще представи свои съвременни танцови интерпретация по време на някои от класическите песните на „Мистерията на българските гласове“. Дженифър бе част от юбилейния концерт на хора през 2022 г. в София, а присъствието ѝ на сцената и този път ще внесе още по-магично и нестандартно усещане за всички в залата.

Цените на билетите за концерта на Джейкъб Колиър са от 80 до 160 лв. според мястото в залата.