Когато ти подаряват лудост, замесена с много любов и желание, трябва да я приемеш, без да се замисляш. Защото искреността, особено в изкуството, е онова разковниче, което прави спектакъла добър. Точно това се случи със „Сън в лятна нощ“, поднесен от Търговищкия театър на сцената на „Сълза и смях“ пред наистина възторжените погледи на стотици зрители. 

Един режисьор с огромно въображение – Надя Асенова, един сценограф с детско-приказна фантазия – Тодор Райков, един художник на костюми с цветно-щури идеи – Анелия Райкова, и един неизбежен, но неизбежно добър консултант по пластика – Камен Иванов, стоят зад 90-минутното представление, което би било гордост в афиша на всеки храм на Мелпомена.

Една четвърт от екипа е не само зад кулисите, но и на сцената. И тази важна четвъртина е лицето Камен Иванов. Освен преподавател и специалист по сценичен бой и пластика в НАТФИЗ, той събира най-много овации и като елфа Пък, забъркващ каши в стремежа да услужи на капризния си господар.

Пък лети на ховърборд и „плува” с луната. А въпросният ховърборд, скрит под костюма му, сякаш е най-скъпата материална инвестиция в този „Сън в лятна нощ“. Нетрадиционни идеи, добра актьорска игра и динамика са истинското богатство на сцената. Елементи от цирка, пърформънса и танца затварят кръга от изкуства в този 100-процентов театрален хит.  

Благодарение на Камен Иванов, след близо 2 месеца репетиции, на кокили „прохождат“ колегите му Божидар Попчев и Славяна Любомирова – Оберон и Титания, чиято „семейна свада” пали фитила на събитията в магическата нощ в гората. Попчев е познат от спектакъла „Ритъм”, а сладко-истеричната му „съпруга“ в пиесата е с номинация за „Аскеер”.

Доайенът Любомир Фърков е в ролята на княза, който се превръща в любовния блян на Титания – магарето. В останалите роли са младите актьори Ивана Стоянова, Сияна Янева, Атанас Махнев и Йордан Любомиров.