Тя разби мита за глупавата блондинка и стана една от най-популярните млади жени в началото на 21 век. Днес звездата от „Професия блондинка“ Рийз Уидърспуун навършва 45 години.

Истинското име на актрисата, която е родена в Ню Орлеанс, е Лаура Джейн Рийз Уидърспуун. Рийз всъщност е моминското име на майка ѝ. Когато започва актьорската си кариера, тя променя името си на Рийз Уидърспуун.

Снимка: Getty Images

Да бъде актриса винаги е било мечта за Рийз. Момичето успява да измоли от майка си да я запише на курсове по актьорско майсторство и когато е на 14 години попада на съобщение, че се търси млада актриса за филм. Тя се явява на кастинг и получава главната роля в драмата „Човекът от луната“.

През 2001 г. излиза тийнейджърската комедия „Професия блондинка“, която я превръща в световноизвестно име. Във филма тя играе блондинка, която си поставя за цел да стане адвокат.

Снимка: Getty Images

И макар „Професия блондинка“ да остава един от най-известните ѝ филми, далеч не е най-печелившият. Актрисата играе още в анимациите „Ела, изпей!“ и „Чудовища срещу извънземни“, които събират почти 1 млрд. долара от продажби на билети. Сред най-успешните ѝ филми са още „Да преминеш границата“ и „Сватбен сезон“.

Снимка: Getty Images

През последните години актрисата успешно се изявява в телевизията и участва в сериалите „Големите малки лъжи“ и „Сутрешното шоу“. В бъдеще пък ще я видим отново в продължения на два от най-успешните ѝ филми – „Ела, изпей 2“ и „Професия блондинка 3“.

На сайта LadyZone.bg може да видите някои от най-интересните снимки, които Ризй Уидърспуун е споделяла в социалните мрежи:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!