Ново международно признание за документалния филм "Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девица на Албания" на Радиана Божикова и Добромир Иванов.

Лентата е част от официалната селекция на международния фестивал "Жените в киното" в Цюрих, Швейцария.

Специалната 30-минутна фестивална версия на BTV Репортерите  "Аз съм Бурнеша" има версии на 4 езика - албански, български, английски и немски. Той е избран сред над 800 филма от цял свят от 4-членно жури с имена със световен принос в документалното кино и телевизионната документакистика.

Сред тях е и режисьорът и продуцент Гейл Киршенбау, носител на „Еми” и член на гилдията на американските продуценти и жури на престижните награди "Еми" и Пи Джи Ес.

"Аз съм Бурнеша" ще се бори за една от 8-те награди, които присъжда журито на конкурса. Те ще бъдат връчени тази вечер на официална церемония. 

Филмът на Радиана Божикова и Добромир Иванов тази година получи специална награда за телевизионна документалистика от българския фестивал за операторско майсторство "Златно око" и наградата за чиста журналистика "Web Report", организиран от DIR.bg . А от 1-3 декември той ще бъде показан и като част от официалната селекция на фестивала "Art without Limit" в Прищина, Косово, където също ще се бори за награда.