Джоан Роулинг е не само най-успешната авторка на детски книги в света, но и е най-успешната писателка изобщо. Тя е единственият автор, успял да спечели над милиард долара само с писане, като по-голямата част от тези пари има благодарение на книгите за Хари Потър. Сега, 13 години след последния роман за момчето магьосник, Роулинг се връща към детската литература.

Планът ѝ е да започне да публикува книжката си “The Ickabog” на части в интернет. Тя ще може да бъде четенa напълно безплатно. По-късно, когато всички части са излезли, цялата книга ще бъде издадена и ще се продава на хартия и в електронен формат. Всички приходи ще отидат за пострадалите от COVID-19 пандемията.

Джоан Роулинг
Снимка: Getty Images

Историите ще бъдат публикувани между 26 май и 10 юли всеки ден на специален сайт. Историята ще бъде публикувана като книга през ноември тази година.

“The Ickabog” е книга за “истината и злоупотребата с власт”, както я описва самата авторка. Предусещайки неизбежния въпрос дали книгата е свързана със събитията в света днес, Джоан Роулинг, която е един от най-известните критици на Доналд Тръмп, написа, че книгата е създадена отдавна и не е вдъхновена от нищо, случващо се днес, но темите в нея са вечни и затова звучат актуално.

На Сайта LadyZone.bg може да научите още за предстоящата книга и за творчеството на Джоан Роулинг след "Хари Потър":

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!