Apple Studios ще застане зад филмовия проект "Kitbag" ("Военна торба") за Наполеон на знаменития режисьор на Ридли Скот, съобщава "Варайъти".

Холивудският актьор Хоакин Финикс, който спечели награда "Оскар" миналата година за ролята си в "Жокера", ще изиграе ролята на военния стратег и френски император. 

Скот преди това навлезе в територията на Наполеон с игралния филм "Дуелистите" (1977) - неговият режисьорски дебют, в който историята се върти около съперничеството между бонапартист и френски войник.

"Kitbag" може да се похвали със сценарий, дело на Дейвид Скарпа, който преди това е работил с Ридли Скот по филма "Всичките пари на света". 

Сега филмът "Kitbag" ще предложи поглед върху произхода на Наполеон и бързото му и безмилостно изкачване до император, погледнато през призмата на обсесивната му и често нестабилна връзка със съпругата му и негова единствена истинска любов - Жозефина.

Това няма да е първата роля на Хоакин Финикс като император, тъй като преди 20 години се превърплати в римския император Комод в друг филм на Ридли Скот - "Гладиатор". 

Вижте повече за филма в Ladyzone.bg.