Английски тийнейджър е загубил зрението си, защото от напускането му на началното училище до 17-годишна възраст се хранел само с чипс, пържени картофи, бял хляб и от време на време шунка или наденица, съобщи Би Би Си.

Подрастващото момче, чието име така и не става ясно, посетило личния си лекар за последно на 14 години. Тогава било установено, че има сериозен дефицит на витамин В12 и му било назначено лечение с хранителни добавки.

Тийнейджърът не спазил лекарските препоръки и продължил да се храни по същия нездравословен начин.

Три години по-късно той бил приет в офталмологичната болница в Бристол, след като зрението му се влошило до степен, в която той почти напълно ослепял.

Лекарите установили, че детето се хранело единствено с пържени картофи, чипс и от време на време парченце бял хляб с наденица или шунка. Той не приемал никакви плодове и зеленчуци.

“Той обясни, че избягва точно определени текстури в храната, които не му понасят и единствено тези храни не го дразнели”, коментират лекарите.

Изследванията показали, че момчето има ниски нива на витамин В12, витамин D, селен и др. Тийнейджърът бил толкова недохранен, че изгубил голяма част от минералите в костите си.

Момчето до толкова е увредило зрението си, че не може да бъде лекувано.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!