Гледаме Еди Редмейн на големия екран от около 16 години, но популярността на младия актьор и носител на „Оскар“ става все по-голяма. Днес звездата от „Теория на всичко“ и „Фантастични животни“ става на 40 години, затова ще погледнем назад към сравнително кратката му, но изпълнена с успехи кариера.

Първата му голяма роля е на Мариус Понмерси в екранизацията на хитовия мюзикъл „Клетниците“. Филмът не се представя толкова добре, колкото би се искало на почитателите на мюзикъла, но Еди Редмейн получава по-добри отзиви от звездите Хю Джакман и Ръсел Кроу.

Снимка: EPA

През 2014 г. излиза филмът „Теория на всичко“, в който Еди Редмейн играе ролята на гениалния астрофизик Стивън Хокинг. За невероятното си изпълнение, показващо усложняващото се състояние на покойния вече физик, Еди Редмейн получи награда „Оскар“, заедно с БАФТА и „Златен глобус“ и беше признат за един от най-талантливите актьори на света.

Снимка: EPA

2015 г. се оказа много добра, но и много лоша за актьора. Той участва в кинопровала „Пътят на Юпитер“, но и в драмата „Момичето от Дания“, която му донесе втората номинация за „Оскар“. 6 години след успеха на филма, актьорът призна, че съжалява, че е приел ролята. В „Момичето от Дания“ той играе ролята на транссексуалната Лили Елбе – един от първите хора, които преминават през операция за смяна на пола. Въпреки че по това време актьорът получи похвали, през следващите години беше критикуван, защото е приел роля, която може да бъде дадена на истински транссексуален човек.

Още за кариерата на Еди Редмейн и за най-добрите му роли може да прочетете на LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!