През 1961 г. актрисата София Лорен участва във филма „Две жени“, в който играе млада жена, която се опитва да предпази дъщеря си от ужасите на войната. Филмът е режисиран от съпруга ѝ Карло Понти. Почти 60 години по-късно кинолегендата отново ще се появи на екрана, отново ще играе жена, която се опитва да се грижи за дете, и отново режисьор ще е Понти – Едуардо Понти, синът ѝ от Карло Понти. В интервю за „Entertainment Weekly“ 86-годишната актриса обясни какво я е накарало да се върне на екрана след 10 години отсъствие и да направи този кръг в кариерата си.

Снимка: Getty Images

Едно от нещата, разбира се, е любовта към сина ѝ: „Обичам да работя със сина си, защото двамата се познаваме много добре“, обясни тя. „Харесва ми как режисира ролята ми.“

Двамата вече приключиха работата си по филма „Животът пред нас“, в който Лорен играе възрастна жена, оцеляла след холокоста, която решава да приюти и да отгледа сенегалско момченце. Потребителите на Netflix ще могат да гледат филма от 13 ноември.

Това е първият филм на Лорен след телевизионния „Къщата ми е пълна с огледала“ от 2010 г. Дълго време изглеждаше, че актрисата се е отказала от киното, но явно просто си е взела по-дълга почивка.

Трейлър на филма и още за мотивацията на София Лорен да се върне на екрана може да намерите на сайта LadyZone.bg: