Общо 33 артисти, сред които 12 музиканти и 21 филмови творци от цял свят, създадоха специален музикален видеоклип през пандемията. Българският режисьор Андрей Хадживасилев участва с въздушни дрон кадри от София.

Инициатори на проекта, наречен "Пауза", са бразилският композитор и музикант Диого Страусз и британският режисьор Якоб Перлмутер. Те се впускат в търсене на съмишленици от различни националности и започват дистанционна работа - всеки сам от дома си, пише БТА.

В клипа има и кадри от Берлин, Ню Йорк, Мелбърн, Атина, Тел Авив, Сао Пауло, Венеция, Флоренция, Париж, Рио де Жанейро, Джакарта, Сидни, Лондон, Мумбай, Манчестър, Кито, Милано, Сан Франциско.

Българската столица е представена с един от куполите на храм-паметника "Св. Александър Невски" и обезлюдения площад "Независимост" със статуята на света София.

Снимка: Андрей Хадживасилев

"Изкуството навлиза във все по-трудни времена, но за щастие творчеството не знае граници и ние творците винаги ще намираме начин да изразяваме себе си“, каза Андрей Хадживасилев.

„Участието ми в този проект доказва, че едно от най-добрите качества на хората е да се подкрепяме и да бъдем заедно макар и физически дистанцирани, независимо от националност, вяра и етнос", допълни той.

Режисьорът е познат с първия български документален филм, заснет в 3D стерео - "Стъпки в огъня", както и с детският игрален филм "Случаят Кюри", чието продължение "Случаят Тесла" трябваше да се снима таи година.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!