Миналата седмица целият свят беше потресен от един нелеп инцидент на сниманата площадка на уестърн, който завърши със смъртта на млада жена. Актьорът Алек Болдуин простреля режисьора на филма и уби операторка. Недоглеждане от страна на някой в екипа доведе до това, че в ръцете на актьора се е оказал истински зареден пистолет. Това обаче не е първият такъв случай в Холивуд.

Един от най-известните такива инциденти е този с Брандън Лий, който е застрелян по подобен начин на снимачната площадка на филма „Гарванът“. 28 години по-късно, провокирана от трагедията с Галина Хъчинс, годеницата на Брандън Лий Елиза Хътън за пръв път коментира смъртта му.

Снимка: Wikipedia

„Преди 28 години бях потресена, шокирана и изпълнена със скръб, когато загубих любовта на живота си Брандън Лий по толкова безсмислен начин“, разказа тя за списание „Пийпъл“. „Сега съчувствам на съпруга и сина на Галина Хъчинс и на всички останали след тази предотвратима трагедия.“

Снимка: imdb.com

Брандън Лий беше застрелян от друг актьор, в чиито ръце е попаднал зареден пистолет по погрешка. На 31 март 1993 г. актьорът е трябвало да снима една от последните си сцени – в която персонажът му е застрелян и убит. Изстрелът обаче се оказва истински, актьорът е ранен и умира в болницата.

Брандън Лий и Елиза Хътън трябваше да сключат брак на 17 април същата година, малко след планирания финал на работата по „Гарванът“.

Още по темата може да прочетете на LadyZone.bg: