21 януари се смята за най-потискащия ден в годината. Изследователи от университета на Кардиф дори са извели уравнение, базирано върху показатели като лошото време, финансови задължения, отказване от новогодишни решения, липса на мотивация, необходимост да се предприемат действия, което доказва защо именно този ден е най-депресиращият в годината.

За справяне с мрачното настроение международни експерти съветват какво да правим, за да подобрим настроението си, пише в. "Дейли мирър". Добре е да изчистваме съзнанието си, започвайки деня със специализирани приложения за медитация. Хубаво е да бъдем добри. Случайните прояви на доброта, дори и да са дребни, карат не само хората, към които са насочени, но и самите нас да се чувстваме по-позитивно.

Друга препоръка е да се опитаме да стоим настрана от социалните мрежи, тъй като съществува вероятност нечия публикация да ни накара да се почувстваме още по-зле. Препоръчително е да не мрънкаме в службата. Колкото и да е неприятно на работа, няма да стане по-добре като се оплакваме. Хората по природа са склонни да се вторачват в лошото, но трябва да се постараем да възприемаме януари не като мрачен и потискащ месец, а като време за ново начало.

Друг съвет е да намерим време да се събираме с близките и приятелите си, тъй като социалното общуване е важно за доброто ни настроение. Дори и да ни липсва охота да се събираме с хора, трябва да си напомним, че социалната изолация може да доведе до депресия.