В началото на 2008 г. всички бяхме потресени, когато научихме, че 28-годишният актьор Хийт Леджър е починал – няколко месеца преди премиерата на най-новия си филм. А когато филмът излезе, целият свят осъзна, че Хийт Леджър е направил най-добрата си роля.

Във филма „Черният рицар“ той играе Жокера – най-опасния противник на Батман. Макар да е вдъхновен от комикс, „Черният рицар“ се счита за един от най-великите филми на всички времена. Заема четвърто място в класацията на най-големия сайт за кино IMDB.

За участието си Хийт Леджър получи „Златен глобус“, а след това посмъртно „Оскар“ и награда на БАФТА. Подготовката за филма обаче му въздейства много негативно, накара го да се изолира от познатите си и му причини безсъние, което той бореше с помощта на сънотворни.

Снимка: Getty Images

Актьорът започна кариерата си в телевизията през 90-те години и през 1999 г. доби популярност с участието си във филма „10 неща, които мразя в теб“. Статусът му на секссимвол се затвърди през 2001 г., когато го гледахме в хита „Като рицарите“, а критиците започнаха да го приемат сериозно след участието му в „Планината Броукбек“ през 2005 г.

За съжаление Хийт Леджър почина на 22 януари 2008 г. след свръхдоза успокоителни. В сайта LadyZone.bg може да научите повече за подготовката на Хийт Леджър за ролята му на Жокера и защо много хора подозират, че тя има нещо общо със смъртта му: