Точно преди 10 години си отиде една от най-влиятелните изпълнителки в света. Ейми Уайнхаус почина само на 27-годишна възраст, но целият свят наблюдаваше как тя бавно се убива в продължение на почти 5 години.

Поп звездата имаше проблеми с пристрастеността си към алкохол и наркотици. Тялото ѝ беше намерено на 23 юли 2011 г. от бодигарда ѝ. Аутопсията установи, че причината за смъртта е алкохолна интоксикация.

Снимка: Getty Images

Така Ейми влезе в печалния “Клуб 27” на известни личности, починали на 27 години, в който “членуват” и други музиканти, като легендарния Кърт Кобейн и Джанис Джоплин.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След смъртта на певицата, семейството ѝ влезе в съдебен спор с бившия съпруг Блейк Филдър-Сивил за значителното ѝ състояние. Богатството, което Уайнхаус е оставила, се изчислява на над 4,5 милиона долара, от които Блейк Филдър-Сивил смята, че му се полага част.

Снимка: Getty Images

Семейството на певицата не е в добри отношения с него и дори го обвинява за смъртта ѝ, тъй като пръв ѝ е предложил хероин и ѝ е нанесъл емоционална травма. От своя страна Филдър-Сивил обвинява майката на Ейми, че използва спомена за дъщеря си, за да печели пари.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете още любопитни факти за покойната певица и да чуете някои от най-големите ѝ хитове: