Най-обичаната турска писателка в момента - Елиф Шафак, идва за първи път в България.

На 5 април авторката на световните бестселъри "Любов" и "Копелето на Истанбул" ще бъде специален гост на церемонията M-Tel Media Masters 2012, която ще се състои в "Сердика офиси". Там Елиф Шафак ще говори за "Творческата сила и културата в ерата на телекомуникациите".

За Елиф Шафак:

Макар в началото на кариерата си неминуемо да попада в стереотипа "жена писателка от Турция", от която хората очакват да разказва "тъжни истории за тъжни мюсюлмански жени", Елиф Шафак бързо доказва, че нито разказите, нито стилът и езикът й могат да бъдат сковани от тесните рамки на клишетата. Освен най-популярната и обичана турска писателка в момента, тя е също автор на текстове на турски рок музиканти и колумнист на авторитетни международни издания като "Гардиън”, "Льо Монд”, "Ню Йорк Таймс" и Уолстрийт Джърнъл.

Елиф Шафак е родена в Страсбург през 1971 година. Детството си прекарва в Истанбул, а ранните си тийнейджърски години в Мадрид, където майка й е изпратена като дипломат към Турското посолство. След Испания двете живеят в Йордания и Германия. Обратно в Анкара, Елиф завършва "Международни отношения" в Близкоизточния технически университет, а по-късно продължава с магистратура и докторантура по политически науки в САЩ.